Avantajele Facebook Ads

Back to Articole
Facebook Ads

Avantajele Facebook Ads

Pentru a avea succes in business, trebuie sa-ti cunosti  foarte bine clientii.  Retelele de Socializare   iti creaza o cale directa de comunicare si informare a clentilor targhetati.  Prin Facebook ai acces  la toate informatiile persoanei care s-a inscris in comunitatea ta.

Publicitatea din Facebook Ads iti aduce  audienta de care ai nevoie pentru a fi reprezentativ  pe acest canal de marketing. Anunturile platite vor  aparea in news feed, sau in partea  dreapta a paginii de Facebook, fiind compuse  din bannere ( imagine + Text cu un mesaj relevant ) astfel incat sa atraga atentia  utilizatorilor.

Prin Facebook  Ads ai posibilitatea de a face publicitate serviciilor sau produselor pe care le promoivezi , tinand cont de urmatoarele criterii :

Locatie geografica,

Varsta,

Sex,

Stare civila,

Nivelul de educatie,

Interese,

Pentru ca acesata campanie de marketing sa fie una reusita, trebuie sa tii cont de  urmatorii  pasi:

Stabileste  scopului campaniei

Doresti sa-ti maresti comunitatea ( grupul de prieteni),

Doresti sa fii cat mai cunoscut pe o anumita locatie geografica,

Doresti sa  cresti vanzarile produselor 

Stabileste-ti publicul tinta. Clientii targhetati trebuie cautati in zona ta de interes.

Stabileste un buget si creaza prima reclama. Daca ai ales sa platesti un un pret mai mare, atunci reclama ta  va fi pozitionata in fata celorlalte reclame.  Trebuie sa stii ca pretul campaniilor pe Facebook este mai mic decat a altor campanii de marketing online.

Pentru a intelege cat mai bine audienta relaclamelor pe care le difuzezi , Facebook a  creat   5 reactii prin care utilizatorii  isi pot manifesta interesul  fata de postarea ta “ador”,“haha”,“uau!”,“tristete”,“furie”si Butonul de Like. Tine cont de aceste statistici pentru a alege cea mai buna strategie de difuzare a campaniei.

Autor

Eliza Voaides

Specialist Marketing

Share this post

Lasă un răspuns

Back to Articole
View My Stats